divendres, 4 de maig del 2018

L'AUDIÈNCIA DE BARCELONA CONFIRMA LA CONDEMNA A UN ANY DE PRESÓ, MULTA i ALLUNYAMENT, AL VICEPRESIDENT DE DEMOCRACIA NACIONAL, PEDRO CHAPARRO, PER DIR EL 12-Oct-15 DES DE LA TRIBUNA QUE ES DONÉS UNA BONA HÒSTIA A JORDI BORRÀS. No podrà participar durant dos anys a actes públics de DN a Barcelona. Ara es troba en llibertat condicional per la condemna a 4 anys pels fets de Blanquerna recorreguda al Constitucional




La Secció Cinquena de l'Audiència de Barcelona, ha ratificat la pena d'un any de presó al Vicepresident de Democracia Nacional, Pedro Chaparro, condemnat per un delicte contra l’exercici de drets fonamentals i llibertats públiques tipificat a l'article 510 del Codi Penal, per les declaracions que va fer el 12 d'octubre de 2015 a l'acte ultra de Montjuïc que, des de la tribuna, va demanar que si algú veia al fotoperiodista Jordi Borràs, li donés una "bona hòstia", "un capón" per tal que marxés.  
El judici es va celebrar el passat  15 de setembre, i tant el fiscal de Delictes d'Odi, Miguel Ángel Aguilar, com l'advocada de l'acusació, Eva Lavarta, van demanar cinc anys de presó per Pedro Chaparro pels delictes d'amenaces, coaccions i contra l'exercici dels drets fonamentals. També demanaven per Jorge del Valle, llavors cap de seguretat de DN, tres anys per haver amenaçat juntament amb Chaparro a Borràs durant la manifestació prèvia. Però la jutgessa del Penal 26 de Barcelona va absoldre a Del Valle, condemnant només a Chaparro a un any de presó, a més  d'una multa de 1.800 euros i a dos anys d'allunyament de Borràs, a la prohibició de comunicar-s'hi per les xarxes socials també per dos anys, i a la prohibició a participar durant dos anys a manifestacions de DN a la província de Barcelona.

La sentència va ser recorreguda per Chaparro al·legant que havia fet aquelles declaracions en el marc de la llibertat ideològica i d'expressió fruit d'un avarratament i de la provocacuió prèvia per la inadversío personal de Borràs cap a Chaparro. També argumentava que no hauria de ser aplicable el tipus delictiu de l'article 510 d'incitació a l'odi, la violència i la discriminació. 

Però en la sentència dictada el passat 27 d'abril i comunicada avui a les parts confirma la sentència del Jutjat Penal 26, negant que Chaparo actués impulsivament per  arravatament,  i ratifica que sí s'ha d'aplicar el tipus delictiu de l'article 510, donat que Chaparro va actuar incitant de forma directa a l'odi, la violència i la discriminació cap a Borràs i els independentistes "per ser d'ideologia diferent als convocants de l'acte" que allà s'hi feia.  

Chaparro que va ser condemnat a 4 anys de presó pel Trribunal Suprem per l'atac a Blanquerna de l'11 de setembre de 2013  hagués hagut d'ingressar a presó  el passat més d'octubre, però el Tribunal Constitucional va admetre a tràmit el recurs d'empara dels condemnats i va suspendre el seu ingrés a presó. Caldrà veure ara si aquesta condemna que ja es ferma podria motivar que Chaparro ingrés a presó, bé per l'any ara confirmat, bé per la de Blanquerna.


 Jordi Borràs en un acte de la ultradreta a Barcelona
Pedro Chaparo, a la dreta de la imatge, mirant a càmera, en el judici de Blanquerna.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada