divendres, 15 de febrer del 2019

VOX XUCLA EL QUE QUEDA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA. Ho explico a Nació Digital. PxC formalitzarà aquest dissabte la seva dissolució per permetre una entrada en bloc dels seus membres al partit d'ultradreta, satisfent així les exigències d'Abascal i Ortega Smith



 Plataforma per Catalunya formalitzarà aquest dissabte la seva dissolució. El partit creat l’any 2002 per Josep Anglada a Vic, que el 2010 va estar a punt d’entrar al Parlament de Catalunya i que el 2011 va obtenir 67 regidors arreu del país, celebrarà a porta tancada a Mataró un congrés extraordinari que certificarà la seva desaparició. L'objectiu, facilitar l’entrada en bloc de la majoria dels seus militants a Vox.
Tot i que la Secretària General  de PxC i regidora de Mataró, Mónica Lora, havia manifestat la  voluntat de mantenir viu el partit i presentar-se en coalició amb Vox en aquells municipis on PxC té implantació, el partit de Santiago Abascal i Javier Ortega Smith va bloquejar aquesta opció, com ja va explicar NacióDigital. Vox només contemplava dues opcions. La primera, la incorporació de membres de PxC a títol individual, sempre que aquests haguessin tramitat prèviament la seva baixa al partit. La segona, l’entrada col·lectiva del gruix de militants i regidors de PxC, si el partit es dissolia.

 Finalment el partit xenòfob català ha optat per la segona via, tot i que la decisió s'ha demorat per manca de garanties de dirigents i regidors de PxC per encapçalar llistes a les eleccions municipals. Vox aprovarà el procediment per fer les llistes en el congrés que farà el 23 de febrer i oficialment encara no pot garantir a ningú encapçalar una candidatura. Alguns exdirigents de PxC, però, ja ocupen llocs de responsabilitat a Vox. Per exemple, Joan Garriga i Daniel Clemente són coordinadors del partit d'Abascal a Barcelona i L'Hospitalet de Llobregat, respectivament. 
L'agonia de PxC
La situació de PxC era totalment agònica, després que a les eleccions municipals del 2015, després d’haver expulsat al seu líder i fundador Josep Anglada, el patit enfonsar obtenint només 8 regidors a tot Catalunya. En van conservar tres al Vendrell, dos a Salt, un a Mataró, i un als petits municipis de Sant Miquel de Fluvià  i Roquetes. També manté grups de militants a Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Reus i Olot.

El grup municipal més potent és el del Vendrell i el seu cap de llista August Armengol, és també president del partit. Fa un any va manifestar la seva voluntat de plegar i l'exnúmero dos del neonazi Movimiento Social Republicano (MSR), Jordi de la Fuente, es va fer càrrec de la gestora que havia de dirigir PxC al Baix Penedès fins a les municipals d'enguany. 

I es donava per segur que De la Fuente encapçalaria la llista o aniria de segon darrere d'Armengol, sempre que finalment el segon deixés l'Ajuntament i es retirés després de les eleccions. Però un cop Armengol s'ha espolsat la responsabilitat de ser president del partit i aprofitant els nous horitzons que aporta Vox, s’ho ha repensat i, probablement, s’oferirà a encapçalar la llista de la marca al Vendrell. Amb tot, De La Fuente no té encara assegurat un lloc que li garanteixi ser escollit regidor, si bé podria postular-se per la llista de Vox de Segur de Calafell.

La marca Vox, benefici o perjudici?
Sobre el debat de dissolució de PxC, els seus membres han tingut dubtes de si presentar-se sota la sigla de Vox els beneficiaria o perjudicaria en alguns municipis. No és cap secret que a municipis on PxC va aconseguir bons resultats a les municipals, com Vic, Salt o Olot, els vots aconseguits en els comicis locals triplicaven habitualment els suports aconseguits en eleccions catalanes o espanyoles.


Molts dels veïns que votaven PxC a les municipals pel seu rebuig a la immigració, a les altres eleccions votaven partits catalanistes o independentistes. I aquests antics votants de PxC difícilment donaran el seu vot a un partit que vol tancar TV3, capgirar el model lingüístic escolar i dissoldre la Generalitat. Entre altres coses, això posa en dubte que a Olot l'exregidor Nacho Mulleras –que fins al 2010 militava a Democracia Nacional-, aconsegueixi amb la sigla de Vox tornar a entrar a l’ajuntament de la capital de la Garrotxa.

El qui sí sortirà beneficiat de l’entrada del que quedava de PxC a Vox és Josep Anglada. Després de ser expulsat del partit es va presentar a les passades municipals per Plataforma Vigatana i va mantenir la seva acta de regidor. Ara, amb la sigla Som Identitaris vol presentar candidatures a diversos municipis amb el seu discurs xenòfob i contrari a la immigració però mostrant un perfil més catalanista, oposant-se a les propostes de Vox contra l’estat autonòmic i la llengua catalana. Precisament per evitar que Anglada intenti recuperar la sigla de Plataforma per Catalunya, en el congrés de dissolució de demà s’acordarà transformar el partit en una fundació o associació amb el mateix nom.


Llegeix el comunicat de PxC 
 
ACTUALITZAT! : PxC No es va dissoldre el març de 2019, sinó el gener de 2021, quedant José María Lora Pastor, pare de Mónica Lora com president i María Elena Gestoso Sábada, parell d'August Armengol, com secretària general

6 comentaris:

  1. Se nos está quedando una buena limpia de pseudo-luchadores por España que se han reconvertido en constitucionalistas y monárquicos, esto ha venido bien al menos para quitar algunas caretas

    ResponElimina
  2. En serio has puesto "xucla"?? He ahí la riqueza de vocabulario periodistico..

    ResponElimina
  3. Jordi de la Fuente oficialmente en VOX: https://twitter.com/JordidelaFuente/status/1097395126912122883

    ResponElimina
    Respostes
    1. De Strasserista declarado y Secretario General del MSR a la derecha del PP, REPUGNANTE.

      Elimina
    2. http://disidencia.info/la-respuesta-al-enemigo-esta-en-todo-el-mundo-entrevista-a-jordi-de-la-fuente/

      Lavado de cara, de hoy mismo, de Jordi de la Fuente

      La gente que lleva Disidencia, por cierto, también es anti-Islam y está a favor del estado de Israel

      Movimientos curiosos, sin duda

      Elimina
  4. Más gente del ambiente que ha acabado en VOX: Alejandro Vélez Ferreira fue candidato de DN por Badajoz al Congreso en las elecciones generales de 2004 y 2008, en Talayuela (Cáceres) en las elecciones municipales de 2007. En las elecciones europeas de 2009 fue número 6 en la candidatura de DN. En 2011 encabezó la lista por este partido a las elecciones municipales de Almendralejo (Badajoz), aunque en 2011 no residía en la capital de la comarca de Tierra de Barros. En 2013 dejó de ser militante de DN y se fue al Partido x la Libertad siendo número 2 de este partido en la candidatura de las elecciones municipales de 2015 en Almendralejo. Ahora milita en VOX Badajoz y en su cuenta de Twitter ha grabado varios vídeos en diferentes calles de Badajoz capital hablando en nombre del partido de Santiago Abascal: https://twitter.com/alejand94554580/with_replies

    Desconozco si Álvaro Peñas milita o no en VOX, pero está claro que simpatiza con el partido viendo su FB y todo lo que comparte https://www.facebook.com/alvaro.ponte.5
    Álvaro Peñas López en su día llegó a ser el vicepresidente de DN. Y su nombre apareció en muchas candidaturas, por ejemplo, fue número 3 en la candidatura de DN en Torrejón de Ardoz en las elecciones municipales de 2003, número 1 en la lista de Asturias al Congreso en las elecciones generales de 2004, ocupó la posición cuarta en la candidatura de DN en las elecciones al Parlamento Europeo de 2004 y el puesto 2 en las de 2009.Encabezó la lista de DN a la Asamblea de Madrid en las elecciones de 2007. Fue número 2 (justo detrás de Manuel Canduela) en las lista por Madrid al Congreso en las elecciones generales de 2008. Encabezó la lista de DN al Parlamento asturiano por la circunscripción central en las elecciones de 2011, tal vez porque es de Gijón aunque vive en Madrid. A partir de ese año debió de caer en desgracia porque ya no volvió a ir en ninguna lista (no figura su nombre en la candidatura del 2014 al Parlamento Europeo). Como contó La Hemeroteca del Buitre su nombre dejó de figurar en el organigrama del partido en el Congreso que se celebró en 2015.

    ResponElimina