dilluns, 16 de juny del 2014

FISCALIA I MOSSOS INTENTEN DEMOSTRAR QUE ELS ENCAUSATS STROIKA EREN EL GRUP NAZI ORGANITZAT DELS CUSOS D'ULTRAS SUR I BRIGADAS, MENTRE LES DEFENSES FAN TRONTOLLAR ALGUNES AFIRMACIONS DE L'INSTRUCTOR DE LA INVESTIGACIÓ DELS MOSSOS.

Aquest matí ha tingut lloc a l'Audiència de Barcelona la quarta sessió del judici per l'atac nazi d'Stroika  del 23 de març de 2012, que ha continuat amb la declaració de més testimonis. A la sessió anterior van declarar les víctimes, un sanitari i el menor ja condemnat, que després d'haver-ho reconegut tot al seu judici, aquí es va negar a declarar.

1) DECLARACIONS DELS AMICS DELS ACUSATS
Primer ho ha fet Sebastián M, amic d'alguns dels encausats i que, tot haver estat investigat, no va ser processat, que ha negat que els seus amics formin part dels Cusos o grup dels Ultras Sur del Madrid vinculats a les Brigadas Blanquiazules de l'Espanyol. 
S'ha escoltat una gravació telefònica feta pels mossos on intervé i s'afirma que Javier C és el cap del grup, i el xivato que els ha denunciat Fenando, el menor que ho va confessar, i va ser condemnat en un judici a part. A la gravació se sent dir que el "el cabrón de Fernando es testigo protegido". Sebastián M. ha insistit en que tot i ser els seus amics seguidors del futbol, no són cap grup ni ultra, ni organitzat. El Fiscal li ha recordat que al jutjat de Manresa va declarar que aquests grup eren els Cusos i que alguns li havien dit que van participar en l'atac d'Stroika. Avui s'ha desmarcat del que va dir al jutjat.

Després ha declarat Gerard S, que ha reconegut ser amic d'alguns dels detinguts. G. S. ha dit que va ser convidat per un dels processats -Genís V.- a anar a un aniversari "de no sé qui" al Pont de Vilomara, però que la seva parella el va trucar que es trobava malament i en arribar a Terrassa on en Genís V es va trobar amb altres dels encausats que esperaven amb els seus cotxes, va demanar que el tornessin a Sabadell. Ha sorprès que quan se li ha preguntat de quin equip són seguidors els seus amic, hagi dit que no ho sabia 



2) AMO I TREBALLADORS DE CAL CURRO, COM A TESTIMONIS PROTEGITS. 

En segon lloc han declarat l'amo del restaurant Cal Curro del Pont de Vilomara on van anar alguns dels acusats minuts després de l'atac, el fill de l'amo i una cambrera que estava sopant a una taula del menjador. Ho han fet darrera una mampara com a testimonis protegits. 
Explícit ha estat el fill de l'amo que, tot i que va marxar poc després que entressin els acusats al restaurant, ha confirmat que anaven vestits de negre i amb botes militars, que un d'ells explicava per telèfon alguna cosa sobre barres i pals de ferro, que entre els que van arribar no hi havia cap dona, en referència a Ana M, novia de Javier C i mare del nen del que diuen que celebravaven l'aniversari, i que va ser ell dies més tard quan va llegir a la premsa què havia passat que li va comentar a un mosso d'esquadra que potser tenien alguna cosa a veure. 
L'amo de Cal Curro, en canvi, ha estat menys explícit, però ha afirmat que no hi havia cap dona ni nen amb el grup, i ha dit que coneixia de vista a Javier C. En tercer lloc ha intervingut la cambrera (filla de l'amo?) que ha reconegut que li va incomodar l'actitud dels clients per la vestimenta i tatuatges com el número "88". Ha explicat que van menjar uns entrepans, van estar menys d'una hora i que no hi havia cap dona, cosa que ha estat replicada des del públic amb el crit de "Mentirosa!".

3) TESTIMONIS QUE EREN PROP DE LA SALA

En tercer lloc han declarat, també darrera la mampara, tres noies que eren prop de la Sala Stroika,  que van assistir al concert. Una ha explicat com va veure com passar dues vegades una furgoneta que li va semblar sospitosa. Des d'on era no va veure l'agressió, però sí el fum vermell de les bengales que els agressors van llençar dins del cotxe de les víctimes. Altres dues noies sí que van veure com els agressors vestits de fosc, uns amb la cara tapada, i altres se la van tapar mentre elles els observaven, es van dirigir a la porta de l'Stroika en formació, decidits i organitzats. Han afirmat que un d'ells portava a la mà una barra de ferro. Aquestes han hagut de suportar l'interrogatori d'alguns dels defensors que els hi han demanat les seves opinions sobre els grups Non Sérvium i KOP. Un advocat ha demanat a una de les testimonis que manifestés si coneixia la lletra de quatre cançons que li ha llegit i què en pensava. Finalment el president del tribunal ha considerat aquestes preguntes no pertinents.

4) MOSSOS D'ESQUADRA, EL SEGUIMENT ALS CUSOS,  FUTBOL AMB SÍMBOLS A TERRASSA, I L'OBTENCIÓ DE LA GRAVACIÓ A CAL CURRO
El més significatiu d'avui han estat les declaracions de dos agents dels mossos d'esquadra que van intervenir en la investigació.   
El primer ha estat l'agent que va fer l'atestat en base a les imatges de les càmeres de Cal Curro, que ha hagut de respondre a tota mena de preguntes dels advocats defensor que qüestionaven el procediment d'obtenció i pas a CD de les imatges. Se li ha preguntat com és que si certament al vídeo -que es visionarà  demà o dimecres a la sala- es veu com sí que arriba a Cal Curro l'acusada Ana M amb el fill de 5 anys, no ho va posar a l'atestat.
El mosso ha explicat que la mare i el fill arriben molt més tard al bar, quan ja estan a punt de marxar tots, i van a la barra a demanar un entrepà, sense que la resta del grup, que segons diuen celebraven l'aniversari del nen, ni la seva parella Javier C, li diuen res, pel que van creure que eren uns clients que no hi tenien res a veure, per més que en sortir si que algú creuï alguna paraula amb ella. I no va ser fins dies més tard de fer l'atestat que s'adonen que ella és la parella de J.C. 

Imatge de Cal Curro on van ser gravats dins i fora per les càmeres de seguretat

Molt més llarga ha estat la declaració de l'agent que va instruir el cas i que va fer seguiments dels acusats als seus domicilis, al Camp de l'Espanyol a Cornellà i a Terrassa donat que ha estat interrogat i qüestionat per la totalitat d'advocats defensors fent trontollar algunes de les seves afirmacions.

Aquest agent ha explicat que al vídeo de Cal Curro es va reconèixer a diversos membres dels CUSOS, secció d'ideologia nazi de les Brigadas Blanquiazules i els Ultras Sur. Que es van fer seguiments al camp de l'Espanyol, al bar los Cazadores proper a l'estadi, i a un partit de futbol fet pels CUSOS a Terrassa on van exhibir banderes amb símbols feixistes i es van encedre bengales, cosa que està prohibida. 

A petició del Fiscal se li ha demanat que identifiqués al qui apareixien a les fotos del partit i a moltes altres fotos dels acusats amb simbologia nazi o fent salutacions feixistes, en les que també hi apareixia el testimoni amic d'alguns dels processats que ha negat que fossin un grup ultra. Aquest agent ha detallat què són els CUSOS, com funcionen amb una estructura jeràrquica de caps, un capo, i "cachorros".   

Lavors els 12 advocats han començat una bateria de preguntes a l'agent, per fer trontollar el mètode d'identificació dels seus clients, qüestionar la imparcialitat de les imatges, posar en dubte el caire feixista de la simbologia, i negar que per més que els seus clients haguessin anat a un partit d'amics a Terrassa o a un bar al Camp de l'Espanyol, o surtissin en fotos amb simbologia ultra,  siguin el grup organitzat i jerarquitzat ultra dels CUSOS. 
El més hàbil del advocats és el conegut penalista gironí, Carles Monguilod, que defensa als acusats de Tordera i Blanes, que ha qüestionat la identificació d'un dels seus clients, a qui, com es va rapar el cabell, no se'l va reconèixer inicialment i se`l va relacionar en base a una declaració posterior. També han estat força incisius els lletrats Fernando Oriente i Wenceslao Tarragó -habituals de dirigents ultres- que com han fet des del primer dia, intenten contradir als testimonis i qüestionar les proves, cosa que han aconseguit en part.

3 comentaris:

  1. Em van recomenar el teu blog per la bona defensa dels drets humans, però quina és la meva sorpresa a l' entrar en veure que només defenses els drets humans de segons quina mentalitat política, he pogut veure com el jovent d' extrema esquerra son tant perillosos o delinqüents com els d' extrema dreta, però vec que aquí només critiques un bando, deixo el teu blog bastant decepcionat ja que no defenses els drets humans que tant volem sinó la part o banda que més et pot interessar... una llàstima

    ResponElimina
  2. cusos vs casuals a ver cuando...

    ResponElimina