dimecres, 9 de setembre del 2015

CONCENTRACIONS A MOLTS MUNICIPIS EN FAVOR DE L'ACOLLIDA DE REFUGIATS. A Vic es fa la concentració abans del Ple en el que tots menys Anglada voten una moció a favor. A Moià es concentren més de cent persones i es prepara per ser poble d'acollida

Imatges de la concentració a Vic

Aquesta tarda s'han fet concentracions amb parlament i un minut de silenci davant de molts ajuntaments en favor de l'acollida de refugiats en el marc de la Xarxa de Ciutats i Pobles Refugi. A Vic s'ha fet a les 17,30 abans del Ple, i hi han participat més d'un centenar de persones. 
El primer en intervenir ha estat Steve Cedar d'Unitat contra el Feixisme, que ha llegit un manifest contra el racisme, la islamofòbia i en favor d'acollir als que fugen de la guerra i la persecució. Tot seguit diverses persones han llegit textos com "Corrandes de l'Exili" de Pere IV, i "Els exiliats" de Biel Majoral i hi han pres la paraula també els regidors Arnau Martí d'Iniciativa-Vic per a Tots, Joan Coma Roure de la CUP-Capgirem, i Àlvar Solà de CDC.   
En acabar s'han aixecat cartells amb fotografies de l'exili republicà com una analogia del que està passant ara.
En el ple municipal que ha començat poc després s'ha aprovat una moció en favor d'acollir-ne a Vic que ha estat aprovada per tots els grups, excepte Josep Anglada de Plataforma Vigatana que ha manifestat que només votaria a favor si els regidors es comprometien a destinar-hi el 25% del seu sou i acollir una família a casa seva. També es va aprovar una moció en favor de retirar els vestigis franquistes amb el vot de tots menys Anglada.
 
Steve Cedar, d'Unitat Contra el Feixisme, llegint el manifest     

S'han mostrat fotografies de l'exili republicà per la seva analogia amb el que fugen de Síria

Els regidors vigatans, Arnau Marti (Iniciativa-Vic per a Tots), Joan Coma Roura (CUP-Capgirem) i Àlvar Solà (CDC) han fet una intervenció en favor de l'acollida de refugiats. 


CENT DEU  PERSONES A MOIÀ QUE SE SUMÀ A LA XARXA D'ACOLLIDA

A les 8 del vespre més d'un centenar de persones s'han concentrat davant l'ajuntament de Moià on s'ha llegit un manifesta de Pallassos sense Fronteres en favor de l'acollida dels qui ara fugen de les guerres i la persecució. Tot seguit ha intervingut l'alcalde Dionís Guiteras, que ha dit que cal ajudar tant als qui fugen de la guerra com als migrants que fugen de la pobresa als seus països, ha fet també l'analogia amb els exiliats republicans del 1939, i ha recordat que Catalunya ha estat sempre terra d'acollida.
A continuació ha intervingut la regidora de Serveis Social, Anna Roca, que s'ha referit a la feina que cal fer per possible aquesta acollida, i tot seguit, s'han fet un minut silenci.
En acabar s'ha preguntat als assistents si aquesta convocatòria la repetíem cada dimecres i s'ha acordat que sí.
Prèviament a l'acte s'ha reunit La Taula, o organisme coordinador de les entitats de Moià per planificar i organitzar l'arribada i acollida de refugiats a Moià.   
(llegir comunicat de l'Ajuntament de Moià  que poso a sota)
La regidora Anna Roca explica les gestions i planificació d'aquesta futura acollida, al costat de l'alcalde Dionís Guiteras
 
 

L'alcalde de Monistrol de Calders. Ramon Vancells (tercer des de dreta) ha assistit a la concentració

COMUNICAT DE L'AJUNTAMENT DE MOIÀ (actualitzat dijous 10 de setembre 2015)
Ahir ens vam reunir a l'Ajuntament els representants de les entitats que formen part de LA TAULA (taula d'entitats del tercer sector units per realitzar projectes conjuntament contra l'exclusió social) per tal de fer Moià poble acollidor de refugiats davant del conflicte actual amb el poble sirià.
Es va acordar que aquesta iniciativa serà possible amb la complicitat i treball conjunt de tots i totes: administració, entitats i ciutadania. La reunió es va tancar amb els següents acords:
1) Cal que tothom sàpiga què comporta fer acollides integradores i dignes a les famílies refugiades i per això, vam acordar realitzar un acte obert a tots els moianesos i moianeses per informar, resoldre dubtes i sondejar la possibilitat d'aquesta iniciativa.
2) Es va començar a fer agenda per treballar i dissenyar un bon pla d'acollida sota el paraigües de la Creu Roja, entitat que lidera la iniciativa a nivell internacional.
3) Després del minut de Silenci organitzat per Pallassos Sense Fronteres, es va decidir fer un minut de silenci setmanal fins que la situació millori. La setmana que ve ens tornem a reunir dimecres a les 20h a l'Ajuntament.
Esperem que aquesta iniciativa de Moià es pugui compartir amb tots els municipis del Moianès!





2 comentaris:

  1. Los franceses son muy intolerantes para con los inmigrantes: http://youtu.be/Q787OcLmwO8

    ResponElimina
  2. Me da que no saben ni ellos mismos qué hacer con LEM... Si fuesen sensatos, una vez sin las locuras de Pedro Pablo Peña, volverían a reorganizar la coalición y buscarían nuevas alianzas, con Canduela a la cabeza, y con Andrino regalándole las siglas históricas a los pesados de FE-JONS... Pero volverán a cometer los errores de siempre en la "Ultra"

    ResponElimina