dijous, 29 de març del 2018

L'EDITOR NEONAZI, PEDRO VARELA, INGRESSARÀ A PRESÓ EL DIMARTS 3 D'ABRIL. El seu advocat ha interposat recurs, si bé és poc probable que se suspengui l'ordre de presó



 Pedro Varela, el dia del judici per editar el Men Kampf

L'editor neonazi i propietari de la clausurada Llibreria Europa, Pedro Varela, que va ser  condemnat l'any passat a tres mesos i un dia de presó, per un delicte contra la propietat intel·lectual per haver editat i distribuit, sense autorització de l'estat de Baviera, el Mein Kampf  d'Adolf Hitler, al que  el Jutjat Penal número 15 de Barcelona, va decretar fa uns dies el seu ingrés immediat a presó en negar-li la suspensió de la condemna, entrarà a presó de Quatre Camins el proper dimarts 3 d'abril per la tarda. Varela inicialment va ser condemnat a sis mesos, però l'Audiència va rebaixar la pena a la meitat. 
L'orde executòria del jutjat per tal que ingressi a la presó es basa en l'auto del fiscal que argumenta que la suspensió de les condemnes no superiors a dos anys es concedeixen a persones que es cregui que no reincidiran, cosa que, segons el fiscal, no es dóna en el cas del propietari de la llibreria Europa en haver estat condemnat diverses vegades per incitació a l'odi i apologia o justificació de l'Holocaust. 
L'advocat de Varela, Fernado Oriente, ha interposat recurs de reforma a l'ordre d'ingrés, que poso a sota, argumentant que no se'ls hi va notificar l'auto del fiscal, proposant negar la suspensió del compliment d ela pena.  Però res fa pensar que el recurs sigui acceptat.






 







3 comentaris:

  1. He ahí un posible preso político.

    ResponElimina
  2. Hemos visto a titiriteros, twitteros, raperos en las grandes cadenas de televisión, donde han tenido la oportunidad de defenderse y exponer su punto de vista cuando su libertad de expresión ha sido atacada por el estado. ¿Tendrán esa misma consideración con un librero?

    ResponElimina