diumenge, 23 d’abril del 2023

Vox, amb l'ex regidor de PxC, Joan Carles Fuentes de cap de llista, vol competir a Vic amb Josep Anglada, que desitja tornar per la porta gran a l'ajuntament. Vox encara no té la llista complerta que ha d'entregar abans de demà a les 12 de la nit (Actualitzat dilluns a les 10 h: El Comité d'Acció Política de Vox aposta per Vic, segur que es presenta llista i amb un del màxims dirigents tancant-la en el lloc d'honor)

     



Tot semblava indicar que Josep Anglada, que fa quatre anys va caure de la cursa electoral a Vic, en fer-se efectiva la condemna de dos anys d'inhabilitació per amençar al fill del periodista Josep Comajoán, tornaria a aconseguir acta de regidor el 28 de maig amb el seu nou partit, Som Identitaris.  El fet que l'alcaldessa de Junts, Anna Erra, no es torni a presentar, nomenant Junts al poc conegut Albert Castells com a candidat de Junts, afavoria a Anglada. També l'afavoria que el partit independentista contrari a la immigració islàmica, Aliança Catalana, de Sílvia Orriols, desistís de presentar-se a Vic, per fer-ho a Manlleu, a més de Ripoll, Girona i Ribera d'Ondara, en un tàcit pacte de no agressió entre Anglada i Orriols. Però el fet que Vox hagi decidit presentar candidatura a Vic, amb l'ex regidor de PxC, Joan Carles Fuentes com a cap de llista, perjudica els plans d'Anglada de tornar a l'ajuntament i amb diversos regidors.  

A les passades eleccions catalanes de 2021, Vox va obtenir a Vic 567 vots, molts més que Ciutadans i el PP junts (261+213). Josep Anglada després de ser expulsat de PxC va aconseguir a les municipals de 2015, 836 vots, front la llista de PxC encapçalada per Joan Carles Fuentes que n'obtingué 106. I Anglada tornà el 2015 a tenir l'acta de regidor. Un resultat molt diferent al de 2011 quan PxC liderada per ell va tenir 2.993 vots i cinc regidors, sent la segona força política de la ciutat.

Oblidada ja les lluites cainites a PxC de quan s'expulsà a Anglada, ara tot feia pensar que aquest amb el seu populisme, el rebuig xenòfob a la immigració islàmica i a la implantació de la recollida d'escombraries "porta a porta", tornaria a entrar a l'Ajuntament, potser amb diversos regidors. Però el fet que Vox sigui ara una força emergent, si finalment Vox es presenta a la capital d'Osona amb Joan Carles Fuentes, evidentment que restarà vots a Josep Anglada. 

Dic si finalmente Vox es presenta, perquè hores d'ara, Vox està tenint dificultat per aconseguir 21 persones per completar la llista. I tot i que no hi ha cap impediment perque persones empadronades i residents a qualsevol municipi de Catalunya i Espanya en formin part, Vox vol que al menys els quatre o cinc primers siguin de la comarca d'Osona. Fuentes que encapçalarà la llista, no resideix a Vic, sinó a un altre municipi de la comarca. I a 28 hores de tancar-se el termini per presentar la llista, li està costant trobar veïns de Vic. Podria passar també que demà presenti la llista incomplerta o sense la paritat legal d'homes i dones, i llavors haurà de completar-la o esmenar-la abans del dia 1 de maig, publicant-se les llistes definitives al Butlleti de la Província el dia 2. Llavors sabrem definitivament les candidatures que es presenten.

Fuentes, que es va afiliar a Vox fa poc més d'un any, és qui ha pres la iniciativa de presentar-se a Vic per Vox i competir de nou amb Josep Anglada, amb qui va caminar políticament junts gairebé deu anys, arribant Fuentes a ser secretari general de PxC i regidor de Vic durant vuit anys. Fuentes va fer la proposta de fer i encapçalar llista de Vox a Vic al president provincial i diputat al Parlament, Joan Garriga, que també va militar molts anys a Plataforma per Catalunya. El partit va dir que sí.

 ACTUALITZAT, DIULLUNS 24 A LES 10: 

Crec que la direcció provincial i nacional de Vox, concretament el Comité d'Acció Política del que es portaveu el vicepresident primer, Jorge Buxadé, aposta per que hi hagi llista a Vic, amb un dels seus màxims dirigents tancant la llista de número 21. El fet que es pugui repetir que hi hagi greus incidents com va passar el febrer de 2021 durant la campanya electoral del Parlament de Catalunya, regalarà minuts de telediarios a Vox, en un moment que des dels sectors antifeixistes de Madrid ja s'ha assumit que és un greu error contramanifestar-se com va passar en la campanya de les eleccions madrilenyes de fa dos anys.   


 Joan Carles Fuentes als Jutjats de Vic, en un dels plets que va tenir amb Anglada quan aquest fou expulsat

                                      

Josep Anglada als Jutjats de Vic en un dels plet que va tenir amb Joan Carles Fuentes i altres dirigents de PxC, quan ell fou expulsat

                                 


Jorge Buxadé, vicepresident de Vox i portaveu del Comité d'Acció Política. Probablement anirà de 21 a la llista vigatana.


.    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada