dimecres, 2 de juliol del 2014

EL FISCAL LLEGEIX EL CONTINGUT D'UNA TREINTENA DE CONVERSES INTERVINGUDES PER JUSTIFICAR LA CONDEMNA PER ASSOCIACIÓ IL·LICITA. Les acusacions particulars se sumen a les peticions de presó fins a 39 anys del fiscal, però demanen una indemnització major a causa de les seqüeles psíquiques i físiques d'Albert M.

A la sessió d'avui del judici per l'atac nazi d'Stroika a Manresa, del 23 de març de 2012 el fiscal Miguel Ángel Aguilar ha dedicat tres hores per exposar la segona part de les conclusions per les que  demana penes de 37 i 39 anys de presó per la majoria d'acusats per delictes d'assassinat en grau de temptativa i associació il·lícita, a més del de lesions, danys, armes prohibides, etc, amb l'agravant d'odi ideològic. Pels tres que després de ser identificat el seu vehicle per un control casual (?) de la Guàrdia Civil i van decidir no participar-hi, demana només condemna per associació il·lícita.
Si a la sessió de divendres passat es va centrar en rebatre les impugnacions de les defenses a les escoltes telefòniques, avui no només ha individualitzat i justificat les peticions de pena per cada un dels 16 acusats,  sinó que servint-se de fragments de converses de les escoltes telefòniques fetes els mesos d'abril, maig i juny de 2012, de sms, i de converses de  xat anteriors i posteriors a l'atac, ha presentat proves de pes per condemnar als 16 per associació il·lícita. 

LES CONVERSES TELEFÒNIQUES
El fiscal, que no va poder interrogar als acusats, que es van negar a declarar, ha llegit nombrosos fragments, de molt més pes que els que es van escoltar fa uns dies, quan les defenses van posar en dubte l'autoria o la propietat dels tekèfons mòbils. La majoria de les que ha llegit el fiscal, i que consten en el sumari, en no haver estat qüestionades pels advocats, significa que s'accepta la seva veracitat.
Així ha llegit fragments com "Que vengan los cachorros  a ver como se las petan". "Fuimos a San Sebastián y lo hicimos sólos, sin necesidad de ayuda de los Ultras Sur".  "Esta noche que vengan los cahorros.... que vamos a cortar moros". "¿Quién va de la cúpula con los cachorros?". "Grupos tan grandes como los CUSOS no ha habido nunca" "¿Fernado es el chivato que lo ha contado todo, todo? ¿Pero todo de aquello, o también de la organización, de los CUSOS?". "Fuimos con un (porra) extensible, pegámdoles, tiramos un tiro (sembla d'aire comprimit) al aire y una bengala y pusimos las cosas en su sitito". "Cuando llegaron los cachorros, empezaron a tirar bengalas". 
Donat que en el període entre l'atac i les detencions, que van tenir els telèfons intervinguts succeix l'agressió al regidor de PxC, Alberto Sánchez, responsable del Casal Tramuntana hi ha converses com "Hay que vengarse porque han pegado a Alberto de L'Hospitalet".  En aquest sentit també s'ha llegit una conversa sobre l'agressió a Alberto Sánchez en la que intervé el dirigent del MSR, Jordi de la Fuente que diu: "No ir de cacería después de la mani para pillar  algún antifa por lo que le han hecho" (aclariment, diu que no es vagi de cacera després d'una manifestació).

També ha llegit sms y converses de Facebook, algunes anteriors a l'atac i que s'havien conservat on es diu "Habría que tirar unos cócteles a los moros y quemarlo"
En base a converses com aquesta el fiscal ha volgut demostrar que no va ser un grups d'amics propers a les Brigades Blanquiazules i els Ultras Sur que es van reunir per fer una acció puntual, sinó que eren una organitizació estructurada -cúpula i cadells-, organitzada i amb un llarg recorregut.

LES CONTRADICCIONS ENTRE EL QUE VAN DIR AL JUTJAT I ARA

Aguilar també ha repassat el que van dir cinc dels acusats al jutjat i el menor Fernando C, condemnat per un judici en la jurisdicció de menors. Pel fiscal no s'aguanta que s'ho inventés tot per pressions, amb noms i cognoms dels implicats, quan en aquell moment a la policia encara li mancava identificar a alguns autors. Tampoc s'aguanta que els 5 que van confessar la seva participació i van donar noms i explicacions de com s'havia fet -alguns mostrant penediment-, fos també la mateixa versió que ara es diu que es va inventar el menor. I ha insistit que no s'entén que les defenses diguin ara que se'ls va coaccionar en les seves declaracions inculpatòries al jutjat de Manresa, quan ni llavors ni en la fase posterior d'instrucció els advocats no ho van denunciar. I ha individualitzat acusat per acusat la petició de pena, igual pels 12 que van participar identificats, més Ana M, que segons Aguilar era qui va fer les tasques de vigilància a Stroika i hauria avisat quan van entrar els contants de Non Servium que eren inicialment a qui es volia agredir, però no es va poder fer en haver-se tancat les portes.
El fiscal també ha repetit que no es jutja la ideologia de ningú, sinó la utilització de la violència en favor d'una ideologia.

Per últim els dos advocats de l'acusació han intervingut demanant les mateixes penes que el fiscal si bé han elevat la petició de responsabilitat civil a causa dels danys patits per la principal víctima Albert M. 
L'advocat acusador Miquel López ha rebatut la coartada que es van perdre per Manresa camí del Pont de Vilomara, donat que si venien des de Terrassa per l'autopista, per anar al Pont de Vilomara, no cal entrar a Manresa. I ha fet un emotiu al·legat sobre la vulnerabilitat de les dues principals víctimes triades per ser a la porta d'Stroika, i ha acabat dient "Ningú no es mereix l'agressió, ni tan sols l'impresentable cantant de Non Servium autor de les lletres que aquí hem escoltat."

La sessió continuarà demà dijous que intervindrà l'acció popular i començaran a fer el seu informes les defenses. Sembla que com demà no s'acabarà es reprendrà el 11 de juliol. 



 Llegir crònica 1a sessió, intent de pacte de declara-se culpables si s'imposaven penes de menys de 10 anys i escrit d'acusació amb relat dels fets

Crònica de la 2a sessió. La festa infantil a la que la meitat no van arribar.

Crònica 3a sessió. Parlen les víctimes

Llegir informació 4a sessió. Fiscalia i mossos diu que són un grup estructurat

Crònica 5a sessió del judici. "Es una organització violenta amb cúpula i cadells"

Llegir 6a sessió judici: "Va ser una acció inusual, cosa que va fer pensar que van venir de fora"

7a sessió. Els mòbils dels acusats, molt actius abans i després, ubicats prop d'Stroika van estar en silenci els minuts de l'agressió
Crònica de la 8a sessió. Converses telefòniques desagradables, i manca d'adn a les barres i bengales

Llegir crònica 9 sessió


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada