dijous, 3 de juliol del 2014

STROIKA, L'ADVOCAT FERNADO ORIENTE DIU QUE S'IMPUTA A DOS EX MILITANTS DEL MSR PER JUSTIFICAR LA TEORIA QUE ÉS UN VENJANÇA PER L'AGRESSIÓ A L'ALEX FERNÁDEZ. Per F Ll Bonatti l'atac no el va haver de fer necessàriament ultradretans



A la sessió d'avui del judici per l'atac nazi d'Stroika -la onzena-, després que l'advocat de l'acció popular de la Xarxa europea contra els crims d'odi, ha fet el seu informe demanat les mateixes penes que la fiscalia i les acusacions particulars, han intervingut els tres primers advocats dels onze que defensen als setze acusats. S'ha de sir que hi ha destacats penalistes com el gironí Carles Monguilod, l'expert en lluita contra el blanqueig de capitals, Fc Lluis Bonatti, o la prestigisosa penalista Berta del Castillo. Hi ha també dos advocats defensors habituals de militants ultres, con Fernando Oriente i Wenceslao Tarragó,i també cinc advocats designats d'ofici.

El primer advocat en intervenir ha estat Bonatti  (a la foto de sobre en una compareixença al Parlament), defensor de Javier C M, que es considerat el cap del grup. Bonatti ha defensat que no està acreditat que els atacants fossin  necessariament neonazis ni d'ultradretra, afirmant que per ell el que va passar és que va ser una baralla de bandes. Un cop decidit pels mossos  que havien de ser d'ultradreta, s'ha buscat els skins que eren més a prop sopant al Pont de Vilomara, i a partir d'aquí construir una teoria per implicar-los.  I ha negat la validesa com a prova de les geolocalitzacions dels telèfons mòbils en base al pèrit que va declarar a petició d'ell, segons el qual no es pot acreditar que fossin prop de la sala Stroika a l'hora dels fets. Pel que fa al delicte d'associació il·lícita ha rebatut també l'argumentació del fiscal i les acusacions.

Després ha intervingut l'advocat Wenceslao Tarragó el qual ha rebatut la validesa de les declaracions dels quatre acusats i del menor que van reconeixer els fets al jutjat de Manresa i aquí ho han negat tot, donat que segons ell "només s'ha de tenir en compte el que queda acreditat durant el judici oral". I ha tornat a rebutjar la validesa del que alguns van declarar al jutjat donat que, segons ell, hi havia mossos d'esquadra coaccionant als deteninguts. Ha  tornat a insitir que el telèfon que s'atribueix a un del seus defensats Genís V P, no és d'ell i ha demanat que no es tinguin en compte les escoltes telefòniques donat que es van fer sense garanties ni motivació suficient. I pel que fa a l'associació il·licita ha negat que se'ls pugui condemnar, ni el cas que es demostrés que haguessin comés l'atac d'Stroika, per ser una associació haurien d'haver fet en el temps més delictes.

Per la seva banda Fernado Oriente, defensor dels que van ser interceptats per la Guàrdia Civil entre Igualada i Manresa, i segons les declaracions fetes al jutjat i ara negades, van decidir no participar en haver estat reconeguts com a militants ultradretans del MSR, la imputació d'aquests es la coartada necessària de la policia per poder argumentar que l'atac va ser la resposta a l'atac del 12 d'octubre de 2011 a un concert de Democracia Nacional al Poble Nou, atacat a pedrades per antifeixistes, on va resultat ferit al cap (porta una placa de titani) l'ex dirigent del MSR, Alejandro Fernández. 
Curiosament Tarragó s'ha referit als seus defensats com a "ex militants" del MSR. I és que la vinculació del MSR en aquests fets ha incomodat a la direcció del partit.

Oriente també porta la defensa d'Ana M, parella de Javier Cirera, a qui s'atribueix tasques d'informació i vigilància de la sala Stroika prèvia a l'atac i que seria qui va avisar als que eren esperant a Terrassa que ja podien venir cap a Manresa en haver arribat els cantants de Non Servium, que sembla que eren als qui es volia agredir. Oriente ha negat que Ana M fes cap tasca de vigilància, més quan aquella tarda, segons ell, estava amb el fill. 

Oriente ha conclòs dient que el que es pretén és condemnar a 16 persones per les seves idees o vinculacions a grups d'ultradreta.  El judici continuarà dilluns i divendres de la propera setmana amb la intervenció dels vuit advocats que falten i l´última paraula dels acusats.
 Personalment penso que la condemna o absolució dependrà de si s'accepten les intervencions telefòniques com a prova i si es pren en consideració o no el que van declarar cinc d'ells al jutjat. 

SÓC OBJECTIU?
Alguns encausats se m'han queixat amb paraules de vegades amables, de vegades insultats, que no sóc objectiu i m'ho invento tot. També m'ho han dit alguns familiars. A algunes de les  persones de les que es parla a les escoltes telefòniques i no estan al banc dels acusats, jo els hi he comunicat el que es deia d'ells i del que jo publicaria. Uns m'han agraït que els informés prèviament de publicar-ho que ells sortien a les converses intervingudes, altres s'han enfadat amb mi.

Negar-se a respondre a les preguntes del fiscal i acusacions i haver-se limitat en tot el judici a explicar en dos minuts a preguntes del seu advocat que van anar a la festa d'un nen al Pont de Vilomara, a la que la meitat es van perdre i l'altra meitat va arribar, és un dret dels 16 acusats. Sí, els encausats tenen dret a no declarar i a no respondre a les preguntes de fiscalia i acusacions i de respondre en només 2 minuts al seu advocat. Llavors jo, sense saber la seva versió, explico el que diuen pèrits, testimonis, mossos, i els seus advocats. No declarar té el risc de que no es pugui conèixer la versió de qui no declara o no respon a les preguntes. 
Si algú me la vol explicar, encantat de reproduir-la aquí!

 Llegir crònica 1a sessió, intent de pacte de declara-se culpables si s'imposaven penes de menys de 10 anys i escrit d'acusació amb relat dels fets

Crònica de la 2a sessió. La festa infantil a la que la meitat no van arribar.

Crònica 3a sessió. Parlen les víctimes

Llegir informació 4a sessió. Fiscalia i mossos diu que són un grup estructurat

Crònica 5a sessió del judici. "Es una organització violenta amb cúpula i cadells"

Llegir 6a sessió judici: "Va ser una acció inusual, cosa que va fer pensar que van venir de fora"

7a sessió. Els mòbils dels acusats, molt actius abans i després, ubicats prop d'Stroika van estar en silenci els minuts de l'agressió
Crònica de la 8a sessió. Converses telefòniques desagradables, i manca d'adn a les barres i bengales

Llegir crònica 9 sessió. Informe del fiscal que demana condemna exemplar
Desena sessió. El fiscal demana condemna també per associació il·lícita


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada