dimarts, 15 de juliol del 2014

REBUTJADES LES IMPUGNACIONS DE LES DEFENSES ALS REGISTRES DOMICILARIS, A LA SEGONA SESSIÓ DEL JUDICI DE L'OPERACIÓ PÀNZER


El tribunal que jutja des de dilluns (clica)  a la secció quarta de l'Audiència de Valencia als 18 presumptes membres del Frente Antistema detinguts en l'anomenada Operació Pánzer ha rebutjat a la sessió d'avui dimarts les impugnacions de les defenses als registres dels domicilis particulars i la seu central fets l'any 2005, en els que la Guardia Civil va incautar-se de propaganda neonazi, informació i documents del grup i de la grup clandestí Thule, amb el mateix nom que la societat secreta nazi de les SS. A la seu i a diferents domicilis s'hi van intervenir armes com un llançagranades en desús, diverses escopetes, pistoles semiautomàtiques i d'aire comprimit, punys americans, una ballesta i armes blanques, a més a més de motllos per a fabricació d'esvàstiques i pamflets xenòfobs.  
 Així, malgrat que per un "error de custòdia" s'han destruït les armes intervingudes es mantenen les proves acusatòries i s'evita la nul·litat de procés com havien demanat les defenses.
,
El judici s'ha iniciat amb 70 minuts de demora per la no compareixença d'un dels causats. Altres dos són en busca i captura i jutjats en rebel·lia i un ingressat en un centre de salut mental. Entre els encausats hi ha un regidor d'España 2000, dos militars professionals i l'assassí de Guillem Agulló.
Com estava previst els encausat s'han negat a respondre a les preguntes del fiscal i les acusacions. 
Una de les preguntes que Pedro Cuevas - un dels acusats que va estar quatre anys a la presó per l'assassinat de Guillem Agulló-, s'ha negat a respondre és sobre una intervenció telefònica on diu aniran "a pegar guarros i pegar a moros". També s'ha preguntat a l'acusat José A. O. per una conversa telefònica on diu  que aniria "a caçar moros, punkarres i maricons"
L'acusació popular, exercida per l'acció Popular contra la Impunitat, ha vist com el jutge els pressionava per abreujar les seves preguntes i han demanat que, el judici no acabi avui, sinó dijous. Els acusats, a preguntes dels seus advocats han negat la seva vinculació al Frente Antisistema i han denunciat amenaces de mort. 
Un altre dels acusats de pertànyer al Frente Antisistema (FAS) ha afirmat que  no estava afiliat al mateix, tot i que hi col·laborava en ser una ONG a la que s'atenien a tota mena de persones.Un altre dels encausat ha reconegut que sí coneixia a alguns dels qui són a la banqueta d'excursions a la muntanya i pràctica d'escalada.



NOTA DE PREMSA D'ACCIÓ POPULAR CONTRA LA IMPUNITAT: 


NOTA DE PRENSA nº3.  15.07.2014

ELEVACION DE PENAS,  AMPLIACION DE LAS SESIONES DEL JUICIO ORAL
 Y LOCALIZACION DEL ACUSADO EN REBELDÍA

La Acción Popular  valora muy favorable que el Tribunal haya  desestimado la impugnación realizada por las defensas de las órdenes judiciales de entrada y registro de los domicilios de los imputados, y entiende consolidada la prueba que indica la comisión de delitos por los acusados.


La Acción Popular   tras el desarrollo de estas sesiones del juicio y en especial, tras las declaraciones de los miembros de las Fuerzas de Seguridad del Estado, entiende que se confirman y ahondan todos los indicios delictivos de forma sobrada y estudia la elevación de penas en sus conclusiones definitivas.


La Acción Popular  solicita al Tribunal, a través de su letrado, que AMPLIE LAS SESIONES DEL JUICIO ORAL hasta el jueves porque la premura y la velocidad del mismo es causa de limitación de su ejercicio, pues no es posible, sin tiempo suficiente tras las testificales, preparar sus CONCLUSIONES. Un sumario de 42 tomos, la complejidad del procedimiento con 18 encausados y 15 abogados de la defensa, son razón suficiente para disponer del tiempo necesario sin generar indefensión a la acusación popular.


Finalmente, la Acción Popular  solicita al Tribunal la localización del acusado Juan Manuel Soria, actualmente en rebeldía y busca y captura, así como que se adopten los mecanismos para que se ponga a disposición judicial en el procedimiento que se sigue por estos hechos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada