dijous, 17 de juliol del 2014

VIST PER SENTÈNCIA JUDICI OPERACIÓ PANZER. MENTRE ELS ADVOCATS DEMANEN L'ABSOLUCIÓ, L'ACUSACIÓ POPULAR DEMANA 4 ANYS PELS CAPS I 3 PER LA RESTA. El fiscal demana 3 i 2 repectivament

Avui ha quedat vist per sentència amb les conclusions de les parts, després de quatre sessions a l'Audiència de València, el judici de l'anomenada operació Panzer, pel que es desarticulà l'any 2005 el grup neonazi Frente Antisistema (FAS) a València. La fiscalia s'ha ratificat en la petició de fiscalia penes de tres anys de presó pels caps i dos per la resta, mentre l'acusació popular ha modificat les conclusions i ha  demanat quatre anys pels caps o líders i tres per la resta.  Les defenses demanen l'absolució i denuncien que se'ls persegueix per les seves idees i han demanat l'anul·lació dels registres domiciliaris on se'ls va incautar armes de foc, blanques, porres extensibles, punys americans i dispositius adaptats per llençar bengales, a més de propaganda neonazi.  Al llarg del judici s'han produït diversos incidents com els insults i amenaces per part del acusats i membres del públic a la premsa i a l'advocat de l'acció popular.
18 persones han estat jutjades, dos de les quals ho han estat en rebel·lia, en està fugides d'Espanya. Un dels que s'han segut a la banqueta és Pedro Cuevas, assassí condemnat de Guillem Agulló, que sortí en llibertat per bona conducta després de 4 anys de presó. També s'ha jutjat al regidor de Silla (València) d'España 2000, Jose Alejandro Serrador Ferres al domicili del qual la Guaàrdia Civil trobà un llançagranades. a preguntes meves el president d'España 2000, José Luis Roberto, que ha assistit al judici com a públic, m'ha manifestat la seva confiança en que seran absolts i que el partit ja farà un comunicat quan es conegui la sentència.

Segons fiscalia, tal com diu la investigació de la Guàrdia Civil i han ratificat el deu agents que han declarat, FAS feia proselitisme i adoctrinament de la ideologia nacionalsocialista mitjançant webs i conferències a la seva seu social al centre de València.  Pel fiscal els jutjats incitaven a la violència contra  persones per raó de les seves creences religioses, origen o orientació sexual. A més feien apologia del genocidi i l'Holocaust. Tenien una estructura jerequitzada i posaven a la venda armes per internet des de la seu de València.
Els acusats han negat ser un grup violent, han afirmat que els armes eren de col·leccionista, i han manifestat que se'ls jutge i persegueix per les seves idees. S'ha de dir que per una sèrie d'errors en la custòdia de les proves, les armes van ser destruïdes sense comunicar-ho al jutjat.
 A les converses telefòniques intervingudes que consten al sumari els acusats queden per anar de cacera amb objectes punxants i armes blanques, contra immigrants i "guarros". Segons la investigació es finançaven amb la venda d'armes.
 Tenien diferents locals al País Valencià i a la seu central de València s'ubicava la societat secreta  Thule, amb el mateix nom que la societat secreta nazi de les SS. Allà i a diferents domicilis s'hi van intervenir armes com un llançagranades en desús, diverses escopetes, pistoles semiautomàtiques i d'aire comprimit, punys americans, una ballesta i armes blanques, a més a més de motllos per a fabricació d'esvàstiques i pamflets xenòfobs. El FAS estaria presumptament dirigit per Juan Manuel Soria, condemnat ja a més de dos anys de presó per  amenaces greus a un sacerdot. 

La desarticulaciío del Frente Antisistema es va produir poc després de la de Hammerskin Espanya, amb l'epicentre a Barcelona i grups arreu de l'estat,  feta el 2004, i de Blood & Honor, feta l'abril de 2005, i l'epicentre a Madrid. Per Ibarra la diferència fonamental entre Hammerskin i Blod & Honor amb el Frente Antisitema, és que mentre les dues primeres eren delegacions o franquícies de grup nazis internacionals, FAS era un grup nascut al País Valencià i ubicat només a l'Estat espanyol.
S'ha de dir que dos dels líders del grup no han estat jutjats en ser fora d'Espanya. Un és Facundo Esteban  Fernandez, alias 'Escorpión', que és a Argentina i l'altra, Juan Manuel Soria Monfort, que sembla que es troba al Marroc. 

Actualitzat: Juan Manuel Soria, amb el sobrenom de Simón de Monfort està lluitan a Síria amb els kurds contra el Daesh o Estat Islàmic, amb altres combatents de l'àmbit ultra, falangista o ultracatòlic.  
 


NOTA DE PRENSA nº4.  17.07.2014

LA ACCION POPULAR JUSTIFICA LA INTERVENCIÓN DE LAS LLAMADAS TELEFONICAS Y PIDE ELEVAR LAS PENAS PARA LOS ACUSADOS

Al contrario de los abogados de la defensa de los procesados, la Acusación Popular entiende justificada la intervención y escucha telefónica realizada por la Guardia Civil por orden judicial, para saber y conocer la gravedad de los hechos que estaban sucediendo a partir de una Web desde donde se comercializaban armas de fuego y armas blancas, un grupo conocido por su peligrosidad en donde se encontraba un condenado por homicidio y otros por  lesiones graves, y una organización que distribuía manuales de Guerrilla Urbana y otros materiales que justificaban el Holocausto. La Acusación ha recordado que sobre la necesidad de fundamentar la de las intervenciones telefónicas, el Tribunal Constitucional ha señalado que “toda injerencia estatal en el ámbito de los derechos fundamentales y las libertades públicas…precisa una habilitación legal” y que los indicios que se exigen son algo más que simples sospechas, pero también algo menos que los indicios racionales que se exigen para el procesamiento. Por lo que se debe considerar acertado y ajustado a derecho las citadas intervenciones telefónicas.

Frente a los abogados de la defensa que pidieron la absolución de los procesados en base a reclamar que no se admitan las intervenciones telefónicas, la Acusación Popular ha recordado que desde al menos finales del año 2003 y hasta septiembre de 2005, los acusados formaban parte de una organización denominada "Frente Antisistema" (FAS) de carácter neonazi  que además de comercializar armas y promover cacerías de minorías ,como se desprende de las llamadas telefónicas intervenidas,  se dedicada a realizar proselitismo y adoctrinamiento de  ideología nacional socialista utilizando para ello tanto la página Web www.portal-ns.com/Fas, difundiendo informaciones y otros materiales que justifican presuntamente el uso de la violencia contra determinados grupos de población por razón de sus creencias y origen racial (moros, homosexuales, inmigrantes ... ) y a la vez, justifican las medidas que adoptó el gobierno alemán dirigido por Adolf Hitler contra el pueblo judío negando numerosas evidencias demostradas ante los Tribunales de Justicia Internacionales después de la JI Guerra Mundial.

La acusación ha elevado la petición de pena a 4 años para dirigentes, fundadores y jefes, y a  3  años para militantes activos, manteniendo la petición de dos  penas de tres años y otra de año y medio,  a los imputados por tenencia de armas.
 

Segona sessió. Rebutjada les impugnacions als registres als domicilis
3a sessió. Segons la Guàrdia Civil tenien una estructura jeràquica Llegir més informació a Antifeixistes.org
Acció Popular contra la Impunitat 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada