dimecres, 4 de juny del 2014

ANGLADA I RIERA PASSEN A SER REGIDORS NO ADSCRITS. Es fa efectiu en el ple d'ahir després que el jutge rebutgi restituir cautelarment Anglada a la presidència de PxC


En el ple municipal de Vic celebrat ahir, quatre dies després de fer-se pública la decisió del jutge  de no restituir cautelarment Anglada a la presidència de PxC, es va fer efectiu el pas de Josep Anglada i Marta Riera al grup de no adscrits, assumint el càrrec de portaveu de PxC el regidor Joan Carles Fuentes. Així doncs el grup de PxC està format ara per Fuentes, Pilar Catalán i Cristina Gayoso, tot i que Gayoso no ha assistit als últims quatre plens, tampoc al d'ahir. Les presses d'Anglada per recuperar cautelarment la presidència de PxC, s'han girat contra ell, donat que inicialment l'alcalde es negava a forçar la seva sortida del grup de PxC amb la conseqüent pèrdua del càrrec i sou de portaveu. Si no s'hagués fet aquesta vista judicial, l'alcalde hagués esperat a que se celebrés el judici que haurà de dictaminar si la destitució i expulsió va ser o no legal.

Així, d’acord amb la secretària municipal, l’alcalde, Josep Maria Vila d’Abadal, va signar el decret. Joan Carles Fuentes és ja el nou portaveu del grup de Plataforma per Catalunya i Anglada i Riera van abandonar el grup municipal de PxC. 
Entre llàgrimes, Marta Riera, va dir que "continuarà treballant pels valors que la van portar a la política: sentiment, ètica i moral". Anglada, per la seva banda va desqualificar als tres regidors dient que Fuentes i Gayoso "no poden representar als vigatans donat que el primer viu a Calafell i la segona -que no assisteix al plens- a Sitges". Pel que fa a Catalán la va desqualificar amb l'argument que en tres anys "no ha estat capaç d'obrir la boca en cap sessió del Ple". Fuentes,  es va queixar a l'alcalde pel fet que donés torn de paraula a Anglada i Riera i amb motiu dels posicionaments o explicacions del vot a diversos punts de l'ordre del dia, Fuentes i Anglada es llençaren greus desqualificacions mútues, cosa que va motivar que l'alcalde amenacés d'expulsar-los.   
 Anglda i Riera a l'esquerra, i Fuentes i Catalán a la dreta, separats per la butaca de l'absent, des de fa 4 plens, Cristina Gayoso.

1 comentari:

  1. A part Anglada i Riera tenen un denuncia posada que és penal.

    ResponElimina