divendres, 18 de juliol del 2014

CONDEMNEN A PENES DE FINS 19 ANYS A DEU DELS JUTJATS PER STROIKA. SIS SÓN ABSOLTS. No es considera el delicte d'associació il·lícita i tres són condemnats per armes prohibides.

L'Audiència de Barcelona ha fet pública avui al sentència condemnat a penes d'entre 16 i 19 anys de presó els deu principals acusats de l'agressió neonazi de Manresa davant de la sala Stroika, pels delictes de dos intents d'assassinat, lesions, incendi i, en el cas de tres dels processats, tinença d'armes prohibides. A més, hauran de pagar uns 180.000 euros en indemnitzacions i multes. Els deu condemnats són els que ja estaven en presó preventiva.
En canvi, el jutge ha absolt els altres sis processats en considerar que no hi ha proves que participessin dels fets. Pel que fa als condemnats, l'Audiència també ha descartat els delictes d'associació il·lícita, danys i desordres públics. La fiscalia demanava penes d'entre 37 i 39 anys de presó per als 16 acusats.


La sentència condemna als deu dels acusats que eren a presó a diverses penes per dos delictes d'assassinat en grau de temptativa. A nou anys de presó per un delicte d'assassinat en grau de temptativa d'una de les víctimes, que va estar a punt de morir; i a quatre anys més pel segon intent d'assassinat, d'un jove que va quedar ferit durant els mateixos fets, amb l'agreujant d'obrar per motius ideològics. També els condemna a tres d'ells (Javier C M, Oscar R R i Genís V P) per tinència d'armes prohibides, a tots a dos anys i mig per un delicte de lesions amb instrument perillós, i  a un any pel de danys per incendi. 

 Un dels absolts Alberto F. F. és la presó des de la setmana passada juntament anmb un altre membre de CUSOS per haver trencat el timpà a un empresari i preparar un segrest per obtenir fons per pagar els advocats i la indemnització dels seus companys, cosa que motivarà un nou judici.
El tribunal absol tots els acusats dels delictes d'associació il·lícita, desordres públics i a tots menys tres de tinença il·lícita d'armes, però els obliga a indemnitzar conjunta i solidàriament les dues víctimes amb diverses sumes de diners, la més elevada de les quals correspon a la víctima principal, amb 160.000 euros per les seqüeles que pateix.

Els fets van ocórrer el 23 de març del 2012 (llegir relat i acusació)  i es van saldar amb dos joves ferits de gravetat, un dels quals va patir una fractura cranial que, segons els forenses si no hagués  rebut tractament sanitari urgent li hagués provocat la mort. Les ferides al crani i l' encefal li han produït greus lesions físiques i psíquiques, amb reconstrucció amb ciment quirúrgic del crani i patint problemes de relació i de mobilitat de part del cos,  mentre que l'altre ferit també va patir lesions al cap.
La sentència considera provat que un dels acusats (Javier C M) va convocar els altres quinze a presentar-se a la citada discoteca "amb la finalitat d'atacar per mitjà de barres de ferro, pals i bengales qualsevol que assistís al concert, al suposar que aquest individu o individus serien d'ideologia contrària a la que els mateixos professen".
Cadascun dels acusats es va posar en marxa des de diferents localitats catalanes en les quals resideixen, com Tarragona, Sabadell, Polinyà, Tordera, Esparreguera i Blanes, entre d'altres, i la majoria es van trobar davant de l'hotel Don Cándido de Terrassa, on van repartir bengales i barres de ferro així com passamuntanyes i tapaboques per ocultar la seva cara i van acordar anar a la Sala Stroika.

LA SENTÈNCIA REBUTJA LA COARTADA DE LA FESTA INFANTIL I DÓNA CREDIBILITAT A LES CONVERSES TELEFÒNIQUES ON PARLEN DELS FETS
Els acusats van argumentar, per justificar la seves geolocalitzacions dels telèfons mòbils prop de la sala Stroika i, alguns després al restaurant "Cal Curro" del Pont de Vilomara, que van anar aquell vespre del 23 de març a la festa d'aniversari del fill d'Ana M, parella de Javier C M. La sentència diu que "no resulta el cap cas creïble donat que una festa d'aniversari d'un nen de 4 anys no se celebra a les 10 de la nit, i (...) perquè els testimonis protegits presents al restaurant no van veure que se celebrés cap festa (...) i en canvi, "sí que van sentir parlar per telèfon a algun dels implicats sobre "barres de ferro i pals"   

La sentència també dón credibilitat a les converses telefòniques on després de les primeres detencions parlen de qui és el xivato, de la furgoneta amb la que hi van anar, de que diversos dels encaustas "si van ser homes per fer-ho, ara ho seran per callar i no llençar-se merda els una els altres" i de quan enivien missatges dient "tenim els telèfons punxats, deixem de parlar per aquí" 
 

Els magistrats consideren que no s'ha provat que els agressors cridessin la consigna nazi "Heil Hitler"però sí que el tribunal considera que "vinculant la motivació ideològica de l'atac amb els acusats resulta que els mateixos comparteixen precisament l'esmentada ideologia", que ha estat acreditada per "la pròpia declaració dels acusats, les fotos obtingudes, les converses telefòniques i la transcripció dels xats o converses de Facebook de diversos processats".
El tribunal absol dos dels acusats perquè "en arribar als voltants de la Sala Stroika i veure les intencions de la resta del grup, van decidir desistir de participar en les seves accions i van abandonar el lloc" i tres més per una casual identificació de la Guàrdia Civil de camí a Manresa que els va fer desistir i anar-se'n "sense ni tan sols acostar-se a la discoteca". 
Personalment jo sempre he dubtat que aquell control de la Guàrdia Civil fos casual, donat que crec que els hi va arribar per xarxes socials -on tenen nombrosos perfils falsos de militants ultres- que els d'Igualada i Capellades anaven a Manresa a "derramar sang guarra"
La sisena absolta és una dona, Ana M, parella de Javier C M, de la qual el Fiscal va considerar que vigilava l'arribada dels músics a la discoteca, mentre que ella va assegurar que es trobava en un supermercat pròxim, cosa que segons diu la sentència "fa creïble l'esmentada al·legació". 
 Per aquests fets ja va ser condemnat en jurisdicció de menors el seguidor radical de l'Espanyol, Fernando C, el qual ho va confessar  inicialment tot, però en aquest judici es va negar a declarar a les preguntes de fiscal i acusacions.
El tribunal doncs ha donat veracitat a les declaracions fetes al jutjat de Manresa dels 5 imputats que ho van confessar, tot i que després en el judici ho van negar i ha acceptar la validesa de les intervencions telefòniques. Les defenses negaven la legalitat de les escoltes per no haver estat suficientment motivades en la petició al jutge i, també, de les declaracions inculpatòries de 5 als jutjats de Manresa en ser-hi presents agents dels mossos d'esquadra responsables de la investigació.

NO HI HA PROU FONAMENT PER CONSIDERAR-LOS ORGANITZACIÓ CRIMINAL

Se`ls absol del delicte d'associació il·lícita donat que per més que a les converses intervingudes parlin de "cachorros" i "cúpula", no es compleix el que estableix l'article 570 bis del Codi Penal   pel que fa a pluralitat de persones, estructura, continuïtat en el temps, etc, per considerar-la com a tal. Així mateix diu que per ser considerada organització criminal i associació il·lícita "la combinació de partíceps en diferents funcions" ha de ser per més "d'un sol delicte".

Més a més diu que dues persones que constarien com a responsables de CUSOS, Sergio D. i Sebastian M. no han esta imputats en aquesta causa. Sebastian M sí va ser cridat a declarar en el judici com a testimoni, però no com a imputat.




 A aquest organigrama fet per Regió 7 en base la investigació policial, falta Ana M, parella del líder Javier C M, que segons fiscalia i mossos va fer tasques de vigilància prèvia i ha estat absolta. Alberto F.F. de Tarragona és a la presó des de fa 9 dies per l'extorsió i agressions per recaptar diners pels advocats.

Així  les coses, comptant que es condemna per armes prohibides a Javier C M, Óscar R R i Genís V. P.,  i que a Javier C. M, Genís V. P., i Óscar R. R. se'ls hi incrementa alguna pena per ser reincidents, les penes queden en 16 anys i 6 mesos per a sis, i entre 18 anys i 19 anys i 6 mesos per aquests tres.   

S'ha de dir que un dels sis que ha estat absolt, Alberto F. F. de Tarragona, continuarà a la presó on va ingresar fa 9 dies amb un latre memnbre de CUSOS que no ha estat jutjat per l'extorsió, amenaces, agressions i tempatativa de segrest per aconseguir diners per pagar advocats i l idendemització. Potser serà en aquest segon judici quan es podrà condemnar als CUSOS per associació il·licita.

Llegir crònica 1a sessió, intent de pacte de declara-se culpables si s'imposaven penes de menys de 10 anys i escrit d'acusació amb relat dels fets

Crònica de la 2a sessió. La festa infantil a la que la meitat no van arribar.

Crònica 3a sessió. Parlen les víctimes

Llegir informació 4a sessió. Fiscalia i mossos diu que són un grup estructurat

Crònica 5a sessió del judici. "Es una organització violenta amb cúpula i cadells"

Llegir 6a sessió judici: "Va ser una acció inusual, cosa que va fer pensar que van venir de fora"

7a sessió. Els mòbils dels acusats, molt actius abans i després, ubicats prop d'Stroika van estar en silenci els minuts de l'agressió
Crònica de la 8a sessió. Converses telefòniques desagradables, i manca d'adn a les barres i bengales

Llegir crònica 9 sessió
Desena sessió. El fiscal demana condemna també per associació il·lícita
Onzena sessió. Torn dels advocats Bonatti, Oriente i Tarragó. No ho van fer ultres, i és un muntatge per incrimnar al MSR

5 comentaris:

  1. Buenas tardes; me gustaría aclarar unas cosas que no me parecen correctas respecto a tú publicación.
    Me gustaría y creo que nos gustaría que si haces público una noticia, la hicieras correctamente, no expresando cosas incorrectas, ya que tu oficio como periodista es informar bien, no manipulando la información como más te convenga a ti.
    Los familiares hemos estado en silencio viendo todas las mentiras que has ido publicando, pero ya ha llegado un punto en el qué no es normal. Así que si eres un periodista de verdad, infórmate bien de las cosas y entonces a partir de ahí publica correctamente, que pareces el típico periodista del cotilleo, manipulando como más te conviene.
    Gracias.

    ResponElimina
  2. Si me pasais vuestra versión, la publico.
    Sólo he resumido lo que dice la sentencia

    ResponElimina
  3. Buenas tardes de nuevo.
    Sobre el esquema cual has colgado, hay muchas equivocaciones. Me gustaría y creo que a todos los familiares, que no hicieras público cosas incorrectas, ya que estás jugando suciamente con nosotros. Nos haces mucho daño, al menos hablando por mí y mi familia. Bastante hemos aguantado estando en silencio con todas las cosas que has ido publicando. Pero la paciencia tiene un límite Xavier. Agradecería que ya que cuentas cosas inciertas, que contaras tus provocaciones hacia los acusados en los días de juicio. Yo lo he presenciado y es indignante, es vergonzoso que un profesional como tú, tenga que ir provocando con las "risitas"... Eso no es nada profesional, pero nada. Esto no es el Sálvame. Es un tema delicado de por sí.

    ResponElimina
  4. El esquema lo publicó Regió7. Posteriormente han hecho otros dos añadiendo datos que amplían lo que dice este.
    Si quereis que publique vuestro punto de vista, me lo mandais y lo pongo sin cortar ni pegar.
    Esta noche pondré íntegro un comunicado de José Luis Roberto de España 2000 sobre el juicio de Valencia

    ResponElimina
  5. Buenas noches señor Riusdespues de una semana del mazazo k nos llevemos todos los familiares de los chicos del caso estroika no e podido mirar ningún periódico ni noticias mi mente estaba colapsada pero ahora vamos reaccionando m gustaría dar otra versión del caso y decir k no an sido nada mas k unos cabeza d turco no se expresarme como usted puesto k no m dedico a esto.pero agradecería k m entendiera a mi también m gusta la paz y creo k a todo ser humano pero los intereses políticos ya se encargan d k no sea así somos un montón d familias destrozadas claro k tiene k hacerse justicia ante hechos tan fuertes pero todos sabemos k no se a hecho .creemos k todo a sido manipulado i como usted se dedica a todo esto m gustaría k comparara a estos chicos i familias con verdaderos asesinos como los an juzgado creo k no tiene ni punto de comparación sabemos todo el mundo k no se a hecho justicia si kerian ponerse galones los mossos los fiscales pues lo an conseguido pero son ellos los k kieren la paz?

    ResponElimina