dimarts, 3 d’octubre del 2017

2000 PERSONES ES MANIFESTEN A MOIÀ CONTRA LA REPRESSIÓ POLICIAL I PER LA INDEPENDÈNCIA. La vaga ha estat seguida a la comarca per un 95% del comerç i restauració i un 85% a la indústria





Unes dues mil persones s'han manifestat aquesta tarda a Moià contra la repressió policial del passat diumenge i en favor de la independència de Catalunya. Manifestació que ha sortit del Parc Municipal a les 6 de la tarda, acompanya dels vehicles  de l'ADF, bombers i alguns tractors que el passat diumenge, en tenir-se coneixement que la Guàrdia Civil s'estava presentant a alguns municipis de la Catalunya central a prendre les urnes, es van utilitzar per bloquejar els carrers que portaven als dos col·legis electorals de la capital del Moianès.
La marxa anava oberta per la pancarta "Els carrers seran sempre nostres" seguida pels alcaldes o regidors dels deu municipis del Moianès que portaven la bandera de cada poble. En to reivindicatiu ha recorregut la Carretera de Manresa fins arribar a la cruïlla amb la C-59 o Avinguda de la Vila, per on ha pujat fins arribar a la Plaça de Sant Sebastià o de l'Ajuntament que s'ha quedat petita per tanta gent. 

Amb la majoria d'alcaldes i alguns regidors al balcó de la casa de la Vila, des de la porta ha intervingut Marc Capdevila de l'ANC, que ha afirmat que tal com han anat les coses "no seriem dignes si ara reculéssim", i Mireia Lorente ha llegit el manifest de la Taula per la Democràcia. Per la seva banda l'alcalde de Moià, Dionís Guiteras, ha lamentat que el passat diumenge l'Estat espanyol enviés a la policia i Guàrdia Civil a robar-nos les urnes, "un Estat espanyol que  que va mostrar el pitjor d'ell mateix, odi, violència i indignitat" I ha contrastat aquesta actuació i aquesta cara trista del que va passar amb altres coses positives que es van viure l'1 d'octubre: "Els Mossos d'Esquadra, les policies locals, els bombers, van estar al nostre costat". També ha resaltat que va haver-hi una guerra infame per bloquejar telemàticament el referèndum, i no ho van aconseguir. L'acte ha acabat amb el cant del segadors.
S'ha de dir que la vaga general o aturada ha estat seguida massivament a tot el Moianès. Han tancat el 95% dels comerços i establiments de restauració, i tots els supermercats. I s'ha aturat un 80% de l'activitat industrial, tenint en compte que algunes de les empreses alimentàries han mantigut activa alguna línia de producció  alimentària que no es podia aturar.















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada