dimarts, 17 d’octubre del 2017

MULTITUDINÀRIA CONCENTRACIÓ PER LA LLIBERTAT DE CUIXART I SÀNCHEZ.Emotius parlaments d'Agustí Alcoberro, Marcel Mauri i Sílvia Bel. En acabar, la coincidència de relleu de policies nacionals a la Delegació del Govenr central del carrer Mallorca genera alguns moments de tensió per l'arribada de nou furgones.

 
,

Els consellers Joaquim Forn i Santi Vila


A la concentració a la que han assistit 200.000 persones segons la Guàrdia Urbana, s'ha fet amb tots el membres de la Junta d'Omnium Cultural i del Secretariat de l'ANC a l'escenari. El primer en intervenir ha estat el nou vicepresident de l'ANC, l'historiador Agustí Alcoberro. Alcoberro, visiblement emocionat ha qualificat de "de deriva antidemocràtica de l'Estat espanyol" l'empresonament de Sànchez i Cuixart i la  "suspensió de drets com el de manifestació, expressió o associació". I advertint als polítics que creuen que tot s'atura empresonat a uns quants, ha afirmat que  "per molta gent que l'Estat empresoni, sempre hi haurà relleus per aplicar el mandat de l'1-O. Per cada represaliat, s'aixecaran cinc veus més!"

El badaloní, Marcel Mauri, d'Omnium ha qualificat Sànchez i Cuixart com "els dos primers presos polítics del procés". Però ha advertit que es culminarà el procés donat que "ni  el franquisme va gosar tancar el president d'Òmnium a la presó".  Per la seva  l'actiu Sílvia Bel ha llegit el manifest de l'acte, que lamenta que "l'estat espanyol ha tornat a creuar una línia vermella en qualsevol democràcia a l'Europa del segle XXI", ja que s'ha empresonat dos presidents"per manifestar-se pacíficament", un fet que "és un gran error" i "que posa en risc els valors democràtics" de la Constitució. "Quan la democràcia és vulnerada en un país, tot el món ho pateix. Quan algú tolera que vulnerin els drets dels catalans, hi perden tots els ciutadans europeus", segueix i assevera que "l'Estat actua com una dictadura", ja que jutgen i "priven de llibertat" per una manifestació pacífica. "Si empresonen els dos Jordis, ens empresonen a tots", i ha acabat proclamant que "no demanem clemència, exigim justícia!
Tot seguit el cantautors Cesc Freixas i Montse Castellà han interpretat la cançó, "Què volen aquesta gent que venen de matinada" i s'ha guardat cinc minuts de silenci.







L'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater

Marcel Mauri i Agustí Alcoberro
Sílvia Bel

Anna Gabriel i Mireia Vehí de la CUP


 EL FINAL DE LA CONCENTRACIÓ COINCIDEIX AMB EL RELLEU DE POLICIA NACIONAL A LA DELEGACIÓ DEL GOVERN I ELS MANIFESTANTS QUE PASSAVN PER ALLÀ ELS ESCRIDASSEN (després poso text) Llegir-ho a Nació Digital 
         punteta espelmes la

La Policia nacional fa el relleu de les 10 furgonetes de vigilància, protegits pels Mossos, cosa que coincideix amb els manifestants que venien de la concentració i els xiulen







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada