dijous, 19 d’octubre del 2017

ANGLADA I J.M. RUIZ PUERTA ABSOLTS D'UN DELICTE D'INCITACIÓ A L'ODI PER LES SEVES DECLARACIONS DE 2012 CONTRA LA MESQUITA DE TORREJÓN I ELS MUSULMANS. Ara tots dos estan políticament enfrontats, donat que Ruiz Puerta forma part de la federació Respeto amb PxC i España2000



El Jutjat Penal número 4 d’Alcalà de Henares, ha absolt a Josep Anglada, president de Som Identiaris (SOMI) i regidor de Plataforma Vigatana (PLVI) a l’Ajuntament de Vic, i el president del Partido por la Libertat, José María Ruiz, per un  presumpte delicte de provocació a l'odi i a la discriminació de l'article 510.1 del Codi Penal pel qual se’ls venia acusant.
Els fets de la causa es remunten al 30 de juny de 2012 quan Anglada, llavors president de Plataforma per Catalunya participà a Torrejón de Ardoz a l'acte de presentació de Plataforma por la Libertad, partit que havia de ser el soci o marca espanyola de PxC. En aquell acte Josep Anglada i el president de PxL, l'advocat José María Ruiz Puerta, van demanar que no s'autoritzés la nova ubicació de la mesquita del municipi i, des de la tribuna, van dir diverses expressions contra els immigrants musulmans. Mesos després la Plataforma por la Libertad  va passar a dir-se Partido X la Libertad, mantenint un vincle orgànic amb PxC si bé van intentar distanciar-se d'Anglada del que alguns criticaven les seves maneres de fer i incoherències. I el febrer de 2014 Anglada fou destituït i expulsat de PxC, continuat aquest partit la seva relació amb el Pratido X La Libertad amb formaria la Federació RESPETO. Així dons Anglada i Ruiz Puerta, jutjats per uns fets 2012 de són ara adversaris polítics.   
El Fiscal va demanar a cada un dels acusats les penes de dos anys de presó, inhabilitació de sufragi passiu i dotze mesos de multa amb una quota diària de 15 euros. Però en data 4 d’octubre, la Magistrada  del Jutjat penal número 4 d'Alcalá d'Henares, Nuria Alcalde, ha dictat una sentència procedint absoldre a Josep Anglada i a José María Ruiz Puerta del delicte de provocació a l'odi i la discriminació pel qual se'la acusava. 
Segons la sentència no s'ha pogut identificar categòricament la conducta realment desplegada pels autors dels fets, raó per la qual, segons la jutgessa,  els acusats no poden ser condemnats pel delicte de què se'ls acusa. 


Anglada , el 30 de juny de 2012 a Torrejón
           
José M Ruiz Puerta en aquell acte

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada