dimecres, 18 d’octubre del 2017

EL VICEPRESIDENT DE DEMOCRACIA NACIONAL, PEDRO CHAPARRO, CONDEMNAT A UN ANY DE PRESÓ PER LES DECLARACIONS FETES FA DOS ANYS DEMANANT QUE ES DONÉS UN COP O UNA HÒSTIA AL FOTOPERIODISTA JORDI BORRÀS. El dirigent de DN, Jorge del Valle, ha estat absolt



El Jutjat Penal 26 de Barcelona ha condemnat a un any de presó a Pedro Chaparro, vicepresident de Democracia Nacional, per  declaracions que va fer el 12 d'octubre de 2015 a Montjuïc, demanant des de la tribuna que si algú veia al fotògraf, Jordi Borràs, li donés "un capón" (un cop) i una hòstia no gaire forta per que marxés. També l'ha condemnat a una multa de 1.800 euros i a dos anys d'allunyament de Borràs, a la prohibició de comunicar-s'hi per les xarxes socials també per dos anys, i a la prohibició a participar durant dos anys a manifestacions de DN a la província de Barcelona.
 En el judici, que es va celebrar el 15 de setembre, tant el fiscal Miguel Ángel Aguilar com l'advocada de l'acusació, Eva Lavarta, van demanar de 5 anys de presó per Pedro Chaparro pels delictes d'amenaces, coaccions i contra l'exercici dels drets fonamentals. Per Jorge del Valle, llavors cap de seguretat de DN, el fiscal va demanar 3 anys per haver amenaçat juntament amb Chaparro a Borràs durant la manifestació prèvia, i ha estat absolt. 

En el judici van testificat el periodista Quico Sallés, que era al costat de Borràs quan va ser assenyalat per Del Valle i Chaparro en començar la manifestació, que va explicar com  Chaparro va assenyalar Borràs mentre part dels manifestants cridaven insults cap a periodista, i es dirigiren cap a Borràs i ell mateix, amb actitud que semblava amenaçadora, havent d'abandonar l'acte.  També va testificar Enric Borràs, germà de Jordi, que és qui va gravar les declaracions de Chaparro demanant des de la tribuna que es donés un capon o una hòstia no molt forta a Borràs.  
Van testificar quatre agents de la Comissaria General d'Informació dels Mossos d'Esquadra, tres d'ells darrera una mampara que eren allà aquell dia, i Montserrat Montanuy, cap de llista de DN per Barcelona les passades municipals, que va gravar un vídeo de la manifestació i l'acte posterior.
 Chaparro i Del Valle a l'esquerra de la imatge
Del Valle i Chaparro van negar haver mostrat cap actitud hostil cap a Borràs durant la manifestació. I Chaparro, pel que fa al que va dir des de la tribuna  de donar a Borràs "un capón no muy violento" i "una buena hostia", reconegué que van ser "unes declaracions desafortunades" motivades per un "arravatament".  
Pedro Chaparro va ser condemnat a 4 anys de presó pel Tribunal Suprem per l'atac o irrupció violenta de Blanquerna i està pendent d'entrar a presó. Sis dels 14 condemnats de Blanquera, vinculats a La Falange i Alianza Nacional, havien d'entrar a presó la passada setmana, però van aconseguir un ajornament fins l'1 de novembre. Un seté sembla que va marxar fa cinc mesos a lluitar a l'Iraq amb les milícies kurdes i no està localitzable. Chaparro i els altres sis condemnats de Democracia Nacional i el desaparegut Nudo Patriota han demanat l'indult i estant pendents, també d'un recurs d'ampara al Constitucional i encara no han rebut la notificació d'ingrés.  
 Jordi Borràs a un acte ultra



2 comentaris:

  1. Luego dicen que la extrema derecha está protegida por el sistema, los de Arran o sus homólogos de la CUP en Cataluña han ejercido actos y comentarios mucho más violentos, y no les pasa nada.

    Me quedo con la sospecha de si finalmente Chaparro y los de Blanquerna, con Andrino a la cabeza, irán finalmente o no a prisión, o si están siendo manejados como piezas para exaltar ánimos y buscar reacciones en una dirección concreta. Veremos en unas semanas qué ocurre

    ResponElimina
  2. És una vergonya que després hi parleu d'impunitat a l'ultradreta. Impunitat es malbaratar uns vehicles policials furtant fusells i que no passi res. Això sí em sembla impunitat. I no mereix ni una línia al teu blog. Em sembla molt ilustratiu de qui ets.

    ResponElimina