dissabte, 27 de juliol del 2019

L'AJUNTAMENT DEL VENDRELL FA QUE L'EMPRESA DE SEGURETAT DE LA FESTA MAJOR PRECINDEIXI DEL DIRIGENT DE DEMOCRACIA NACIONAL JOVEN, JUAN DE HARO, QUE TREBALLAVA AL CONTROL D'ACCÉS ALS CONCERTS. DE HARO RESPON QUE DENUNCIARÀ AL CONSITORI PER "DISCRIMINACIÓ IDEOLÒGICA". L'empresa de seguretat no pertany al grup Levantina de Seguridad de l'ultra Roberto

El dirigent de Democracia Nacional Joven, Juan de Haro, veí del Vendrell, que treballa des de fa un any per una empresa de seguretat privada en tasques de control d'accés a events culturals o esportius, va ser apartat ahir de la seva tasca en els actes de la Festa Major del Vendrell, per les protestes de grups antifeixistes de la capital del Baix Penedès. 


La Festa Major, va començar dijous a la tarda i després del pregó, en veure diversos veïns del Vendrell que el conegut militat ultra de la població estava treballant en el servei de seguretat de la festa a la zona del Botafoc on es feia el piromusical i diversos concerts, van protestar a les xarxes socials i es van dirigir a diversos regidors del municipi per tal que aquest fos apartat del servei.
Atenent aquestes queixes ahir al migdia el  Christian Soriano, del PSC, va anunciar que en tenir constància "que un dels membres de la seguretat privada contractada pels concerts de Festa Major ha tingut comentaris i comportaments contraris a la llibertat sexual i a la igualtat de gènere, l'Ajuntament del Vendrell s'ha posat en contacte amb l'empresa per demanar que aquesta persona no formi més part del dispositiu de seguretat contractat". Tot seguit l'empresa va comunicar a De Haro que no treballaria els següents dies en els actes del Vendrell. 
De Haro però, sí que va anar ahir a alguns actes com a veí del municipi, i es van viure situacions de tensió. L'empresa contractada no pertany a Levantina de Seguridad de l'ultra valencià, José Luis Roberto, en la que sí que hi treballen militants i simpatitzants ultres.
De Haro m'ha comunicat que, tot i que havia anunciat que tenia la voluntat de deixar el seu càrrec de coordinador o dirigent nacional de Democracia Nacional Joven, branca juvenil de Democracia Nacional,  pensa "continuar en el càrrec fins aconseguir la revanxa o venjança legal pel que m'ha fet uns col·lectius i l'Ajuntament. Si volen guerra, els hi declaro!". I amb el suport de DN interposarà una denúncia contra l'Ajuntament del Vendrell per  per "discriminació ideològica", donat que, segons de Haro, se l'ha apartat de la feina per la seva ideologia. De Haro també ha dit que reactivarà els seus comptes a les xarxes social que ara els tenia inactius.
El Vendrell ha estat històricament un dels municipis on la ultradreta ha tingut més representació, obtenit Plataforma per Catalunya l'any 2011 el 18% dels vots i cinc regidors. La passada legislatura en va tenir tres, i a les eleccions de fa dos mesos s'hi van presentar dues candidatures, però cap va entrar a l'Ajuntament. L'alcalde actual és el socialista Kenneth Martínez.

1 comentari:

  1. Cal ser molt dolent i una persona de merda, per sentir alegría amb l'acomiadament d'un treballador per les seves idees. Discriminació en estat pur, pero si la fan "els bons" no hi passa res. Doble moral.

    ResponElimina