dilluns, 14 de març del 2022

Entra a presó el Secretari General de Democracia Nacional Pedro Chaparro per complir condemna per l'assalt a Blanquerna. Dels 14 condemnats 8 són a presó, un està fugit i 5 tenen ajornaments. Dels 8 que compleixen condemna 6 ja estan en 3r grau per sortir a treballar.

                             



A primera hora d'aquest matí ha ingressat al centre penitenciari d'Alcalá Meco, Madrid-1, Pedro Chaparro, Secretari General de Democracia Nacional, per complir la condemna de dos anys i set mesos per l'assalt de l'onze de setembre de 2013 al Centre Blanquerna, seu de la Generalitat a Madrid. Dels 14 condemnats vuit són ja a presó, un està fugit a l'estranger i cinc han demanat ajornaments en espera que el Consell de Ministres concedeixi o no l'indult. De moment tots els informes d'indult han estat negatius si bé el Consell de Ministres encara no s'ha pronunciat. 

El primer del condemnats que va entrar a presó fa ja un any és Tomàs Bor, que es va desmarcar de la resta de condemnats i no es va presentar a una citació judicial, pel que va ser declarat en cerca i captura i detingut i va entrar a presó. Bor ja està en règim obert de tercer grau al centre Victoria Kent. Posteriorment van entrar Íñigo Pérez de Herrasti, vinculat llavors a Alianza Nacional, ingressat a la presó d'Aranjuez. També José Pedro Cruz, membre abans de Falange, ara militant de Vox, tancat a la presó d'Alcalá Meco. A primers de gener van entrar a presó Manuel Andrino, Jefe Nacional de La Falange-FE, Jesús Fernando Fernández (condemant a dos anys i nou mesos, dos més que la resta) i Sergio Reguilón. I fa un mes va ingressar Javier Marcos del desaparegut Nudo Patriota Español. D'aquests sis que van entrar a finals de desembre o primers de gener, quatre ja estan en tercer grau i poden sortir a treballar.

Altres cinc condemnats han aconseguit ajornaments, bé perque esperen l'informe sobre l'indult, bé perque han demanat a que s'esperi que el Consell de Ministres s'hi pronunciï. Per últim el falangista Juan Luis López García, condemnat a dos anys i nou mesos, fa quatre anys va fugir a l'estranger.

       



1 comentari:

  1. El otro día, el partido de Chaparro, DN, hizo una protesta contra la guerra, frente a la embajada de Ucrania. Me habría gustado saber por qué no la hicieron en frente de la embajada de Rusia. Muy triste

    ResponElimina