divendres, 31 de gener del 2014

INGRESSA A LA PRESÓ UN DELS 6 DETINGUTS PER L'AGRESSIÓ A UNS MILITANTS DE DEMOCRACIA NACIONAL EL 12 D'OCTUBRE A SANTS

Aquesta tarda la titular del jutjat número 19 de Barcelona ha decretat l'ingrés a la presó Model d'un dels 6 detinguts dimecres (Fèlix P.V.), en una operació combinada dels mossos d'esquadra als barris de Sants i Sant Andreu de Barcelona, i a L'Hospitalet, Sant Feliu i Vilanova i la Geltrú.  Els altres 5 detinguts han quedat en llibertat amb càrrecs. A tots se`ls considera responsables de l'agressió a un grup de militants d'ultra dreta el 12 d'octubre de 2013 cap ales quatre de la tarde, en acabar l'acte de La España en Marcha a Montjuïc. Se'ls imputa uns delictes de lesions, tipificades als articles 147 i 148, delictes d’integritat moral, amb l’agreujant d’acció en grup i d'anar amb la cara tapada, amb l'agravant d'odi per motius ideològics, article 510 Codi Penal, i, també, per un delicte de danys a l'establiment. El fet que Fèlix P V hagi ingressat a presó és que té pendent una  altra causa per actuacions semblants. 

Els fets dels que se'ls acusa van succeir passades les quatre de la tarda del 12 d'octubre, quan un grup de 6 militants o simpatitzants de Democracia Nacional Joven (llegir comunicat), que eren a la terrassa d'un bar de la cantonada de la Carretera de la Bordeta amb el carrer Farell, van ser atacats per un grup d'unes quinze persones. Alguns dels agressors anaven amb la cara tapada, resultant amb ferides de consideració un noi al cap i una noia a la mà, i sent destrossades les cadires i taules de l'exterior i l'interior del bar. (llegir nota de premsa del Mossos sobre aquesta operació)


 Imatges de les concentracions de dimecres a Barcelona i dijous a Vilanova i la Geltrú

Concentració d'aquest migdia a la Ciutat de la Justícia

La jutgessa Pilar Rovira del Canto, titular del jutjat d’instrucció número 19 de Barcelona, va autoritzar als mossos l'escorcoll del centre social autogestionat de Can Vies, al barri barceloní de Sants i, segons membres de Can Vies la policia es va incautar d'arxius i documentació que no tenen  res a veure amb aquells fets. Segons l'advocat dels detinguts els mossos es van incautar objectes com els bastons de la colla bastonera.

Les detencions van motivar diverses manifestacions, dimecres a Barcelona i ahir dijous a Vilanova i la Geltrú, d'on és en Karim, un dels detinguts, que finalment ha quedat en llibertat.  El diputat de la CUP, Quim Arrufat, va denunciar a la concentració de suport celebrada a Vilanova les formes, els motius i l'actuació dels Mossos. De la seva banda, el diputat David Fernàndez ha afirmat a la Comissió d'Interior del Parlament que "el que va viure el barri de Sants és un autèntic estat d'excepció"

S'ha de dir que en els àmbits policials hi havia por que aquella agressió motivés alguna resposta violenta, com va passar l'atac d'Stroika a Manresa, que va ser la resposta d'un grup de joves d' ultradreta  a l'atac amb pedres d'uns antifeixistes a un acte de Democracia Nacional al Poble Nou de Barcelona el 12 d'octubre de 2011. Actualment hi ha 9 persones a la presó per aquell atac, acusats de temptativa d' assassinat, lesions, incendi i actuació amb odi i violència per motius ideològics (art 510)   
 (Llegir comunicat d'Alerta Solidària sobre aquest cas i l'escorcoll a Can Vies)



Imatge de les ferides de van patir dos del militants de DNJ el 12 d'octubre de 2013 per la tarda

Imatge de les cadires i talules del bar després de l'agressió
Les paraules de Pedro Pablo Peña, president d'Alianza Nacional a l'acte del 12 d'octubre a Montjuïc, són motiu ara de diligències al Departament d'Interior i la Fiscalia de Delictes d'Odi i Discriminació. També s'estudien si van ser consecutives de delicte algunes de les consignes que es van cridar a la manifestació prèvia de Pç Espanya a la de Sant Jordi,  com les d"Artur Mas a la cámara de gas" o "Juan Carlos de Borbón, ejecución"   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada