dimecres, 25 de juny del 2014

PxC, PP, ALGUN MUSULMÀ INGENU, LA NECESSITAT DE BALAÑÁ DE TROBAT UN ÚS, I LA FALSA MESQUITA DE LA MONUMENTAL

Segons el llibre de Pilar Rahola, "La República Islàmica d'Espanya" la mesquita integrista més gran d'Europa és la mesquita Tablig de Londres que ocupa (o ocuparà, donat que crec que no s'ha acabat de construir tot el projecte i equipaments) l'espai de 750.000 mestres quadrats, unes 8 illes de l'Eixample barcelonès.
Ara fa tres anys i mig, poc abans de les eleccions municipals, partint del fet cert que l'ajuntament de Salt (PSC-ERC) havia fet un informe de compatibilitat urbanística d'un solar de 950 metres quadrats que les associacions islàmiques anaven a comprar per fer-hi una mesquita de 600 metres quadrats (es a dir un terreny de 20 x 30 metres), Plataforma x Catalunya va difondre  una notícia falsa, feta manipulant l'edició d'un diari, en la que es deia que l'ajuntament de Salt havia autoritzat la mesquita salafista més gran d'Europa.  
Aquesta mentida va ser sacsejada hàbilment per PxC que recollia signatures al carrer contra la mesquita "més gran d'Europa" i durant la campanya electoral es va anar penjant innocentment diverses vegades al Facebook del cap de l'oposició i ara alcalde d'UDC, Jaume Torramadé, i de diversos membres de la llista de CiU, sense que el candidat de CiU, ni l'actual regidora de convivència, es molestessin en retirar la notícia falsa del seus Facebooks.  
Quatre mesos més tard, aprofitant l´última cursa de braus de la Monumental de Barcelona, Josep Anglada va anar a la plaça barcelonina i va repartir un  full on deia "Prohíben los toros para traernos los moros" En el full que repartien, on es barrejaven retalls de diaris i textos fets per PxC, deien que Xavier Trias havia negociat amb l'emir de Dubai convertir la plaça en una mesquita. Tot era fals, però es va obrir la polèmica i la mentida va córrer.

 Fulls repartits per PxC el setembre de 2011

Anglada el dia desetembre de 2011 que es tancava la plaça i va anar a repartir les octavetes

MUNTATGE XENÒFOB, PROJECTE DE QATAR O GEST DE BALAÑÁ PER DESENCALLAR L'ÚS?
 Aquest dies de pont de Sant Joan, aprofitant que els responsables polítics són fora dels despatxos, el diari 20 minutos ha fet pública una notícia en la que deia que l'Emir de Qatar oferia 2.200 milions d'euros per convertir la Monumental en la tercera mesquita més gran del món amb un aforament per 40.000 persones i un minaret de 300 metres, gairebé el doble d'alçada que la Sagrada Família. Notícia que després recollí El Mundo, algun digital d'intoxicació i les xarxes socials de PxC i Josep Anglada.  
Als dirigents municipals, responsables d'immigració i d'afers religiosos la notícia el agafava de pont, sorpresos, fora dels seus despatxos. L´únic que va obrir boca, sense esperar a saber si la notícia d'aquestes negociacions eren certes o falses va ser el regidor del PP, Alberto Fernández Díaz, que potser vol fer com García Albiol, que amb el no a qualsevol mesquita com a lema, ha arribat a l'alcaldia de Badalona.
La notícia ja es veia que era falsa o manipulada, donat que a la Monumental no hi caben 40.000 persones pregant, i una torre de 300 metres és contrària a les normatives urbanístiques.  I no ha sigut fins el matí d'avui, quan la Generalitat que té la competència d'Afers Religiosos, l'Ajuntament i el Grup Balañá, propietari de la Monumental, han negat la veracitat de la notícia (clica). Sí que és probable que Balañá pugui haver ajudat a difondre la falsa notícia donat que vol una solució a la plaça, ara tancada, a causa de la prohibició de curses aprovada pel Parlament de Catalunya.
També és cert que el propietari de la Casa del Llibre Àrab de Barcelona, Mowafak Kanfach, que fa temps que cerca diners dels països àrabs per fer una mesquita ha fet gestions a Qatar plantejant l'opció de la Monumental, però això no significa que les propostes haguessin estat acollides a Barcelona, tot i que potser Balañá ha aprofitat aquesta gestió per pressionar per poder tornar a fer curses de braus o alguna altra activitat o ús. 

Sí que està d'acord Ajuntament i la Direcció General d'Afers Religiosos de Generalitat que manquen centres de culte, i la política de les admistracions és que els centres ja existents s'adaptin a  la llei de Culte (aprovada amb el Tripartit) o se'n facin de nous -a Barcelona en manquen-, cosa de vegades difícil per les protestes veinals espontànies o impulsades pel PP i PxC (i alguns llocs aprofitades per UDC). Però la proposta de la Monumental no se la planteja ni l'Ajuntament ni la Generalitat. La polèmica, però ja està servida, i segur que PxC i potser el PP intentarà treure'n rèdits de cara a les properes municipals. I a Barcelona hi manquen llocs dignes on els musulmans puguin pregar.


Campanya del PP de Badalona contra que es llogués un terreny públic per fer-hi una mesquita. Després també van rebutjar que es fes en terrenys privats.
(Actualitzat dijous 26: Pintades de Democracia Nacional a la Monumental)
Democracia Nacional Joven ja ha fet pintades a la Monumental contra aquest suposat projecte

1 comentari:

  1. Una pregunta dirigida a Xavier Rius Sant. Estaría agradecido que me la respondiese. Me doy cuenta que usted es un pacifista, un no-violento. Mi pregunta es: cuando los musulmanes vinieron a Europa en el siglo VIII con la idea de extender el islam a fuerza de espada, ¿qué debieron hacer los cristianos? Imagino que, al ser usted no-violento y pacifista (y, en mi opinión, exageradamente, no-violento y pacifista, hasta el infinito) usted me dirá que la respuesta de los cristianos de usar la espada (la violencia) no era la manera correcta, desde el punto de vista moral (si usted es religioso) o ético (si usted no lo es), de defenderse. Entonces, ¿qué tenían que haber hecho los cristianos ante la "visita" (entre comillas visita) de los árabes musulmanes? Gracias por adelantado por responderme.

    ResponElimina